Η τεχνολογία  HPP φέρνει την επανάσταση στα αλλαντικά!

Η μέθοδος Υψηλής Πίεσης (ΗΡΡ) επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων εξασφαλίζοντας ψηλή ποιότητα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την αναγκαιότητα προσθήκης συντηρητικών.

Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές ζητούν ολοένα και περισσότερο, αλλαντικά πιο φυσικά με λιγότερα συντηρητικά, και πιο φρέσκα, σαν να έχουν μόλις παραχθεί. Το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τώρα, ήταν το πώς μπορούν να παραχθούν τέτοια προϊόντα, χωρίς να επηρεαστεί ούτε ο χρόνος ζωής, αλλά κυρίως ούτε η ασφάλεια τους.

Την ίδια στιγμή, μεγάλοι ρυθμιστικοί οργανισμοί για την υγεία και την ασφάλεια τροφίμων, όπως ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων & φαρμάκων (US FDA), ο USDA/FSIS,  ο Health Canada και αρκετοί άλλοι, απαιτούν –όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων- διαδικασίες αξιόπιστες, ανιχνεύσιμες και αποτελεσματικές. Η τεχνολογία ΗΡΡ έρχεται να καλύψει αυτές τις ανάγκες, ικανοποιώντας τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις ρυθμιστικές αρχές, δίνοντας τη δυνατότητα στις βιομηχανίες να παράγουν προϊόντα με φυσικά συντηρητικά μειώνοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο τους μικροβιολογικούς κινδύνους.

Η τεχνολογία πίσω από το σύστημα Υψηλής Πίεσης (ΗΡΡ) είναι πρωτοποριακή. Χρησιμοποιώντας κανονικό κρύο νερό σε πιέσεις που φτάνουν μέχρι και τις 6000 ατμόσφαιρες, εξουδετερώνει τα παθογόνα βακτήρια ενώ διατηρούνται αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων καθώς και τα θρεπτικά τους συστατικά. Επιπλέον, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν αλλοίωση στα τρόφιμα μειώνονται σημαντικά. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλός βαθμός προστασίας από επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Τα προϊόντα τοποθετούνται σε ειδικά καλάθια μέσα σε ένα κύλινδρο, ο οποίος γεμίζεται με αντλίες μεγάλης ισχύος με νερό υπό πίεση 6000 bar για 3 λεπτά. Η πίεση ασκείται ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία, γι αυτό και δεν αλλοιώνονται ούτε τα πιο ευαίσθητα προϊόντα, όπως τα ζαμπόν.

Έτσι, τώρα οι καταναλωτές μπορούν να έχουν αλλαντικά πιο φυσικά, πιο φρέσκα και πιο ασφαλή, επιλέγοντας τα Naturally Fresh, που προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και εγγυημένη φρεσκάδα μέχρι και την τελευταία ημέρα.